Hur blev det så här…?

Efter ytterligare en solig dag på stranden i Grekland hoppade jag in i duschen medan mamma försökte kolla så att inte Adam klättrade över till grannbalkongen samtidigt som Alma plockade ur innehållet ur min plånbok för 713:de gången. Där i duschen var jag verkligen inte beredd på vad som skulle ske. Jag hade ingen aning om omfattningen av omställningar som snart skulle vara ett faktum. Omställningar inte bara för mig utan för alla i min omgivning. Obevekligt.

Lite smånöjd över att jag äntligen började få lite färg på mina ganska myggbitna ben började jag tvåla in mig. När jag helt planlöst drog den löddriga handen från armhålan ned mot magen via mitt bröst så var det helt plötsligt något som inte riktigt kändes rätt. En knöl. Stenhård knöl.

Här börjar den ofrivilliga resan. Under dagarna som kommer lyckas jag bra med att tränga undan vad den här knölen kan innebära. Väl hemma i Göteborg tog jag mig till min husläkare som omedelbart skickade en remiss till Sahlgrenskas Mammografiavdelning. Där görs, förutom mammografi även ultraljud och cytologi. Med otrolig koncentration nagelfar läkaren mina två bröst med hjälp av ultraljud. I anslutningen tas det åtta cellprover. Läkaren och sköterskan är mycket trevliga men allvaret i rummet går inte att ta miste på. Resultatet kommer en vecka senare. Två knölar. Elaka. Den ena drygt 4 cm där den är som störst.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Birgitta Bidås
  Jul 05, 2013 @ 08:26:30

  Käraste goa du! Blir så chockad vad jag läser! Inte du också! Varför har denna hemska sjukdom bara ökat för kvinnor i din ålder ? Det är ingen tröst kanske men jag har fyra kvinnor i min vänskapskrets som blivit opererade och det har gått bra Bl à min systers dotter Eva. Du får gärna skratta o tycka jag är löjlig men från o m idag så är du med mig i mina böner. Detta klarar du Det kommer att gå bra Hälsningar din gamla barnmorska Kram

  Svara

  • majstory
   Jul 08, 2013 @ 08:39:00

   Jag skrattar men inte för att du är löjlig utan för att jag är så lyckligt lottad som har fått träffa dig. Tack för dina tankar och böner. Kram

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: