Tack för hickan!

Gårdagen var så fint planerad. Först skulle jag kika in hos Göteborgs Perukmakeri, sen cykla hem och packa om min övernattningsväska varpå jag skulle till Jubiléumskliniken för att få min första cytostatikabehandling. Sedan middag hos min goaste vän Mr M. Häpp! Lite nervös var jag inför behandling. Lite osäker på om jag skulle gå själv eller inte men på det hela samlad, glad och med solen strålande. För att citera min dotter 3,5 år ”Vet du, solen är min kärlek!”

Besöket hos perukmakaren var jättetrevligt. Proffsige Hasse har varit med i branschen sedan 1968. Övervägande peruker för cancersjuka men även Lill Babs hade shoppat en del till sina shower där berättade han. Trots att hennes inköpare och han inte alltid dragit jämnt så finns där allt en glittrande Barbro Svensson inramad hos honom på kontoret. Jag provar ett par peruker och får en tid lite senare under eftermiddagen att träffas och gå igenom alternativen.

På trappan ner från perukmakeriet händer det. Jag får en mental knytnäve rakt i magen. Jag tar tag i räcket och ser mig efter var jag kan sätta mig. Huvudet snurrar, jag är helt kraftlös och känner mig spyfärdig. Psyket har kommit i kapp mig. Jag är inte ledsen, gråter inte men är helt knockad av situationen. Jag försöker samla mig. Andas lugnt. In…ut… Istället för att cykla hem stapplar jag till min vän med frisörsalong mitt i stan. Där gömmer jag mig ett par timmar. Pustar. Får ett energigivande telefonsamtal.

Tillslut är det dags att ta sig till JK. Jag är lugn om än nervös. Cykelresan är besynnerlig. Ni vet, de där drömmarna man kan ha om hur man springer men inte kommer någon vart. Precis den känslan hade jag i benen. Jag fick tvinga dem att trycka pedalerna runt och det gick så trögt. Funderingar på att ta med mig någon till kliniken har, som sagt, snurrat i huvudet men jag har kommit överens med en vän att jag kan ringa henne under behandlingen när jag vill. Det passar mig perfekt. Känner att jag vill ha min sfär och ta in information själv den här gången. Till slut är jag framme.

Återigen är personalen jättevänlig, ”Här är ditt rum, där finns en TV. Vill du ha något att dricka finns det här och om du behöver något annat säg till. Mia kommer snart.” Fåtöljen är hur skön som helst. Jag är hur svårstucken som helst. Det vet jag ju men varför just idag. På fjärde gången lyckas det. Mia förklarar vad de tre olika påsarna innehåller, hur jag kan reagera och att jag kommer att få med mig medicin hem. Kortison och något som tar bort illamåendet vid behov. Jag börjar känna mig frusen och Mia hämtar snabbt ett täcke. Jag somnar innan hon lämnat rummet. Efteråt är jag lättad. Nu kan jag pricka av första gången. Bara resten kvar. Nu har vi satt  igång processen. Nu kör vi så det ryker!

Perukbesöket går som en glans. Jag vill helst ta med mig den urtjusiga peruken hem på en gång men den ska tydligen sys in och justeras. Typiskt. Det håret såg precis ut som mitt hår fast med lite längd, flärdfull frisyr och hade passat perfekt på middagsbjudningen.

Höstens frisyr

Jag har förstått att många tänker på mig. Inte bara min kära familj och mina älskade vänner utan även helt okända – eller ska vi säga nya vänner. Förutom att jag känner kraften av era tankar ofamna mig ett av de finaste karman jag kan önska mig så har det också resulterat i att jag fått hicka. Jag som aldrig hickar. Flera gånger om dagen och även i natt. Det känns fantastiskt! Tack för hickan!

Annonser

17 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Sofie Alvarsson
  Jul 10, 2013 @ 22:35:36

  Hela tiden, alltid. När du vill, när du inte vill. Om så på andra sidan landet så finns jag för dig. Kram

  Svara

 2. Christina
  Jul 10, 2013 @ 22:39:50

  1-0 till Maj ❤ kramar om

  Svara

 3. Camilla
  Jul 10, 2013 @ 22:42:00

  Du har en gåva som kan lyfta fram positiva saker i en annars negativ upplevelse. Fortsätt så, men tillåt dig att vara ledsen och arg också.
  Tack för att du delar med dig av dina upplevelser och tankar. Jag kommer att fortsätta följa dig. Kram

  Svara

 4. Frida Lazzari
  Jul 10, 2013 @ 22:52:43

  Vissa talar om karma, andra om gud men du har en känsla inom dig som leder dig rätt. Kanske leder den dig ibland dit du inte tror du skall men då är det inte fel utan dit du behöver gå för att förstå & känna mer.

  Svara

 5. Jeanette
  Jul 10, 2013 @ 23:12:27

  Du är så fantastisk. Detta kommer att gå som en dans.

  Svara

 6. Bengtsson
  Jul 10, 2013 @ 23:13:13

  Du är fantastisk på alla sätt! Du äger en otrolig styrka trots tuffa tider. Fortsätt att tänka positivt det är en MYCKET bra medicin.
  Jag har själv gått igenom två år med cellgift och vet att det tar på krafterna, men
  MAJ !!!!! låt INGENTING ta ifrån dig din humor eller positivitet.
  Du är bara så j***a BÄST❤
  BAMSEKRAM till DIG❤

  Svara

 7. Linda Larsson
  Jul 11, 2013 @ 06:22:43

  All kärlek till dig! Tack för att du delar med dig. Du är stark – det kommer bli bra. Stor kram

  Svara

 8. Madde
  Jul 11, 2013 @ 08:21:26

  Stor kram till dig Maj, jag trivs så bra i ditt sällskap, sov så gott i Almas säng i natt! Vi ses snart igen, du är bäst!!!

  Svara

 9. Eva
  Jul 11, 2013 @ 09:54:56

  Underbara DU, så stark, så fin.
  Massor av xoxoxo

  Svara

 10. Annika
  Jul 11, 2013 @ 21:35:18

  Hej Maj!
  Det är Annika, Matildas mamma och din före detta granne. Läste artikeln om dig i gp… Svårt att hitta rätt ord men jag tänker på dig och din familj och kommer att fortsätta titta in och läsa din blogg. Du är fantastisk på att berätta!

  Kram!

  Svara

 11. Marta Wedenberg
  Jul 12, 2013 @ 11:04:07

  Messze vagyok, de mégis nagyon kőzel! Millio puszi:anyud

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: