Svindlande tanke

Mina bröst och jag har alltid haft en bra relation. Jag var för den saken skull inte en av de som sprang omkring toppless när det begav sig men dock; mina brösten har varit finfina följeslagare genom livet. Från det till att bara vilja bli av med dem känns konstigt men det är så det känns nu. Tankar som aldrig slagit mig in förr om plastikkirurgin och dess fördelar finns nu helt naturligt närvarande. Bort med det gamla in med det nya. Bort med det sjuka in med det friska. Undrar om jag få vara med och bestämma…? Äpplen, päron eller modell stekta ägg? Jag som aldrig tänkt greja till något utan snarare levt med mottot ”Låt de som är 20 år få ha sina 20 åriga kroppar” Nu går jag omkring och stirrar på andra kvinnors bröst. Tycker de ser kvinnliga och vackra ut. Stora som små. Tycker mina bara är skrutt.

Idag var jag på bröstkirurgen igen. Dags att göra om grovnålsbiopciden. Blev snabbt remitterad till mammografin där de, med hjälp av ultraljud den här gången, gjorde om proceduren. Innan dess hade jag  ett hoppingivande samtal med en av läkarna. Det de hittat i den första biopcin är något som heter cancer in situ och är den ”mildaste formen” som behandlas med kirurgi och strålning. Med andra ord så görs biopciden om och blir resultatet detsamma så kommer jag att bli opererad och få strålning istället för fortsatt cytostatikabehandling. Helt galet. Risken finns fortfarande att det är en elakare grad av cancer och då fortföljer cellgiftsbehandlingen.  Tänk om jag slapp! Jag känner mig helt sprallig.

Så nu, mina vänner, skulle jag vilja be er om lite av den kollektiva karman ni varit så generösa med hitintills. På fredag ska jag få labbresultatet och om vi alla tills dess håller tummar, kniper tår och lår så kanske jag slipper mera cellgift. Svindlande tanke. Och målbilden kändes helt plötsligt så mycket närmare: Hello Africa!

målbild

Annonser

13 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Sofie Alvarsson
  Jul 22, 2013 @ 23:47:46

  Jag kniper och håller allt jag har 🙂 puss

  Svara

 2. Jeanette
  Jul 22, 2013 @ 23:55:54

  Klart vi alla ska hålla allt vi har för att svaret blir det som vi alla vill ha Mild mild mild form av sjukdomen ❤

  Svara

 3. Ida Lundberg
  Jul 23, 2013 @ 00:00:59

  Heja heja!
  Tummar och tår hålls här i skogen!!
  Och kraft och kärlek skeppas tankevägen!

  Svara

 4. Frida Lazzari
  Jul 23, 2013 @ 00:03:14

  Håller mina + mina tjejers tummar för dig!

  Svara

 5. Agnes
  Jul 23, 2013 @ 07:30:29

  Vi håller också allt som vi har här i Budakalasz! Afrika väntar!

  Svara

 6. Anna Furudahl (@annafurudahl)
  Jul 23, 2013 @ 09:16:29

  Skickar en virtuell jättekram och håller allt jag/vi har. Lånar in lite extratummar också 😉

  Svara

 7. Anna
  Jul 23, 2013 @ 18:40:02

  Jag ger mina varmaste kramar och håller alla tummar för dig… Kramar från Örby

  Svara

 8. Camilla
  Jul 23, 2013 @ 19:12:20

  Jag håller tummarna jag också. Har tänkt mycket på ditt förra inlägg när du fick besked om att biopsin inte lyckats. Jag håller verkligen med dig om att man borde ringt från sjukhuset så snart man fick svaret! Man ska kunna vara trygg i vården och egentligen helt kunna överlämna sig åt sin behandlande läkare och teamet runt honom/ henne, inte själv hålla reda på saker och ting kring behandling o undersökningar.

  Svara

 9. Marita Ahlkvist
  Jul 24, 2013 @ 20:40:43

  Maj! Vi håller självklart tummar och tår!!! Finns här för dig och din familj. Tänker på dig och skickar massor av styrkekramar!!! Tillbaka i stan nästa vecka.

  Svara

 10. Lena
  Jul 25, 2013 @ 00:08:41

  Maj, du vet att jag alltid älskat dina tuttar. 😉 Jag kommer älska de nya än mer ändå. ❤

  Svara

 11. Karolin Wahlman
  Jul 25, 2013 @ 18:18:36

  Styrkekramar kommer från mig också,
  Karolin

  Svara

 12. Elin
  Jul 25, 2013 @ 19:02:28

  Vi håller och kniper och korsar allt som går för dig!

  Svara

 13. Marja Leppänen Pastorino
  Jul 25, 2013 @ 19:03:19

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: