Lugnet före stormen…

Jag är inte den spekulerande typen. Inte heller brukar jag oroa mig nämnvärt. Istället har jag för vana att ha en A, B eller C plan. Hängslen, bälte och klädnypor. Förberedd mentalt. Lite så känns det nu. Fast den här gången är det ett märkligt lugn. Imorgon ska jag få reda på grovnålsbiopcidens resutat. Det är mycket på spel. Tänk om jag slapp mera cytostatika. Det hade varit så underbart. Jo, just nu är jag nog lite orolig iallafall. Förväntansfull och lite nervös. Vill inte bli för besviken vid negativt besked.

Barnen och jag var hos fina vänner i Askimsviken idag. Härliga timmar med mycket bus på standen. Jag växte upp i Växjö och där i ett område vid namn Evedal. Evedal är en av mina oaser i livet. Bara några hundra meter från Helgasjön fanns vårt lilla hus på en ganska stor tomt. Gräsmattan bestod mest av mossa. Mossmatta. Det var pappas eviga bekymmer. För mig spelade det inte nåon roll. Grönt och mjukt var det ju ändå… Min regel var att skulle jag gå och bada så var det antingen träskor eller barfota som gällde. Med andra ord så skuttade jag antingen fram på den lilla grusvägen eller så kom det ett tryggt knastrande från träskorna. Vår lilla grusväg hade hallonbuskar på ena sidan vägen och blåbärsris på den andra. Mums.

Min mamma flyttade till Sverige 1968 och lärde sig i princip perfekt svenska på bara några månader. Svenska traditioner likaså. Bokstaven ”y” har hon dock aldrig kunnat reda ut. ”Jag kan väl inte göra min mun till en fyrkant?!” säger hon uppgivet. När jag var sisådär fem år var vi i vanlig ordning nere vid bryggan. Solen sken och vattnet kluckade så där behagligt vid bryggan så som det bara kan göra vid en sjö. En ny kompis hade fått följa med hem tillsammans med sin mamma. Vi lekte. Mammorna drack kaffe och åt förmodligen mammas hembakta bullar.

Just den här dagen var jag extra sprallig. Lyssnade inte för fem öre på mammas önskemål. Till slut tappar hon tålamodet och ryter till: ”Du, du luder du!” Jag kan bara tänka mig hur det plötsligt blev helt tyst vid den lilla badviken och hur badgästerna, lite förskrämt sneglade på mamma… Min nya kompis mamma fullkomligen exploderade av skratt och så uppstod en vänskap i två generationer som bestått i snart 40 år. Coolt.

bild-30

Nu är jag snaggad på riktigt och det känns helt ok. Att håret faller är ju bara ett bevis på medicinen fungerar, eller hur?! När jag blir kal kommer dock perukerna att åka på. Hur det nu ska gå? Alma reaktion när jag drog av mig peruken och visade det lilla som var kvar av håret, var att ta på sig peruken och nöjt galoppera runt med den. Idag uttryckte hon önskemål om att klippa sig i samma frisyr som jag… Så flög all min flintisångest sin kos. Tack o lov för barnen.

Annonser

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Petra Löfås
  Jul 26, 2013 @ 00:59:00

  Ett koncentrat av positiv kärlekskarma kommer här från mig. En armé av mina mest lyckosamma lyckovågor svävar genom cyberspejs, från mig i vitahuset till dig i vackra Majorna! Ta dom med storm idag Maj!!!! Slå alla dumma med lyckostaven i huvudet och vinn på kärleksknockout ❤
  Din P

  Svara

 2. Christel
  Jul 26, 2013 @ 07:53:48

  Sänder massor av karma från ostkusten!
  Kram från Christel

  Svara

 3. Agnes
  Jul 26, 2013 @ 08:11:43

  Evedal = sagohus+sagoland ❤ Det ger dig styrka Maj!

  Svara

 4. Sofie Alvarsson
  Jul 26, 2013 @ 09:44:54

  Du är fin! Jag håller alla tummar och tår som jag har för ett positivt resultat för dig idag. Puss

  Svara

 5. Marie Alm Centeno
  Jul 26, 2013 @ 11:33:51

  Håller tummar och tår! Och som sagt var -det är bra att medicinen verkar!

  Svara

 6. Marita Ahlkvist
  Jul 26, 2013 @ 12:08:33

  Tänker på dig, Maj! Sänder massor av positiv energi och massa styrkekramar!!! Kärlek

  Svara

 7. Tina Bohman
  Jul 26, 2013 @ 14:11:09

  Älskade GoeMaj,

  Jag vill alltid ”luda” dig och Marta:) åh vad jag skrattade när jag läste om Martas icke befintliga ”y”. Och åh vad mamma fortfarande säger till mig: nu luder du….

  Love u!

  Svara

 8. mamasita
  Jul 30, 2013 @ 07:35:18

  Kram från oss också!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: