Etanol – joråsåatte…

Så klart att jag inte ska tillbringa min söndagskväll med att läsa FASSbilagor på medicinerna jag får. Cytostatikan jag fick i mig i onsdags består alltså till stor del av etanol. Kanske jag kunde bli miljötaxad äntligen. Fast etanol är ju inte så miljövänligt, after all. Lustigt att jag som valt kravmat med omsorg under så många år för att kunna vara mer hälsosam åkte på etanol. Tro inte bara att jag slutar för den sakens skull men visst får jag nya perspektiv.

Efter sjukhusbesöket i onsdags åkte jag ut till mina gästvänliga vänner i Onsala igen. Den frid som finns i deras hus och den värme i deras hjärtan lyfter mig. Jag har haft drygt två dygn där och har således kunnat rå om mig själv. Bara mig själv. Biverkningarna kommer vartefter har jag blivit lovad. Känns märkligt det där att vänta på obehag och smärta men jag gläds åt varje ögonblick jag ännu ej känner av det. Fast nu har det börjat smyga sig på lite iallafall. Tacksam för att det känns hanterbart.

Två besökare har haft under dagarna. En trevlig tjej från magasinet iForm som kom över för en intervju. Oktobernumret ska ha en vinkling på bröstcancer och de ville ha mig med. Dagen efter kom jättego vän och kidnappade mig till havet och tillsammans med hennes mor och moster satt vi en stund i den ljumna kvällen pratade, skrattade och klurade på ett sätt som jag tror bara kvinnor kan. I samförstånd och värme med glimten i ögat.

Väl hemma i Majorna igen låter jag mig omfamnas av barnskratt, kramar och smärre konfliktlösningar i syskongnabb. Tack vare goda vänner och käraste mamma så har barnen haft det bättre än bäst medan jag varit iväg. Båda två somnar tidigt. Mamma och jag njuter av lite slappt TVtittande.

Jag var bara två månader gammal när mamma och pappa för första gången tog bilen ned till Ungern och Dunaföldvár; min mammas hemby 10 mil söder om Budapest. På mindre än fyra månader hade tre kusiner fötts och nu var det dags att ses. Somrarna som följde långt upp i tonåren var alltid kryddade med Ungern. Min mamma gav mig inte bara ett språk. Hon gav mig ett helt land. Hur häftigt är inte det?! Släkten är dessutom tajt. Jag tror mina mostrar vet mer om mig än de flesta andra mammor vet om sina döttrar. Vare sig jag vill eller inte. Mina kusiner är som extra syskon och det gör mig rik och trygg. Dock beslöt jag tämligen tidigt att aldrig bli tillsammans med en ungrare. ”Han kan komma från vilket land som helst – men aldrig en ungrare!” basunerade jag ut vid 12års ålder redan när jag tyckte att mina mostrars män betedde sig som stolpskott. Senare bedyrade jag att aldrig köra bil i Ungern heller. Jag tänkte på det i somras när jag med mina två barn zickzackade mig igenom Budapest i vår (diesel-)bil på väg för att äta middag hos svärmor. Så det kan bli.

Budapestbp terkep

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Agnes
  Aug 26, 2013 @ 07:48:11

  Aldrig en ungrare, haha 🙂 Nu är du fast snälla Maj! Tänker på dig och håller tummarna ❤

  Svara

 2. Marita Ahlkvist
  Aug 26, 2013 @ 12:07:14

  Fantastiska Maj!!! ❤

  Svara

 3. Birgitta
  Aug 26, 2013 @ 18:22:19

  Men det är ju en ovanligt,trevlig, synnerligen mysig ”ungrare”som blivit dina barns pappa, eller ?.Kramar i massor, goa du !

  Svara

 4. Ildiko kingston
  Aug 29, 2013 @ 10:54:56

  I love you lots! Xxxx

  Svara

 5. Marja Leppänen Pastorino
  Aug 29, 2013 @ 19:39:09

  så kan det gå, så kan det bli och så blev det….en alldeles utomordentligt ungrare och en alldeles fantastisk familj har du fått och en mamma/mormor få förunnat ❤

  Svara

 6. Tali
  Aug 31, 2013 @ 13:17:07

  Hej, nyligen hittat din fina blogg och ska följa dig.
  Själv är jag efter allt men lever med ovisshet pga odiagnoserade förändringar i lungorna och käkar antihormoner.
  Gå in på min blogg och läs om rehabkryssning som jag arranrgerar till nästa sommar.
  Önskar dig allt gott!
  Kram! Tali

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: