Marängsviss med ögonfransar.

Ny vecka nya möten… Idag ska jag till exempel prova ut ögonfransar. En timme tar det. Jo, jo… Sånt där får man på rekvisition av sjukvården. Det och perukerna. Även ögonbryn om jag vill. Men det vill jag inte. Tänk att komma hem med ett ögonbryn liksom. Nej, då målar jag hellre dit ett. Efter ögonfransutprovningen så ska jag till mammografin och se hur min tumör sköter sig. Sist hade den ju minskat från 45 m till 19 mm efter två behandlingar högdos FEC. Nu har jag bytt cytostatika till Decotaxel och fått ytterligare två doser av den, så jag är spänd på resultatet. Därefter blir det firande av lilleman som idag fyller två år. Älskade lille bubben. Äntligen två. Mormor och morfar kommer också och vi ska fira med marängsviss. Mums!

Imorgon ska jag låta mig fotograferas. Det ska bli kul! En härlig fotograf vid namn Cecilia Hedström håller på med ett fotoprojekt där cancersjuka kvinnor fotograferas skalliga och med peruk eller mössa. För att avdramatisera skalliga kvinnor. Hon blev själv drabbad av cancer förra året.  Hon gör det här för att visa skönheten, drivet och styrkan som finns blande de som kämpar. Jag tycker det verkar vara en kul idé med viktig tanke bakom samtidigt som jag ser framemot att bli sminkad och lite piffad. Läs mer om projktet här >>

Senare i veckan blir det möte med min onkolog igen – inför min femte cellgiftsdos som är om en vecka. En vecka bara. Det är med hatkärlek jag ser framemot den. Just nu är jag så evinnerligt trött på hela den här resan. Den tar så mycket tid. Det suger så mycket kraft. Tid och kraft som jag skulle vilja ha gjort roligare saker med. Självklart är jag tacksam att det finns medicin. Självklart är jag medveten om att det skulle kunna varit värre. Men det skulle kunna ha varit mycket bättre också, eller hur? Måtte det hela sluta väl. Måtte jag snart vara över på andra sidan cancerträsket och då mina vänner, blir det livat värre. Det kommer att firas – resten av livet.

Fram tills dess är det långt ifrån livat. Just nu går jag in i sista fasen av cytostatikan. Mitt immunförsvar kommer att sjunka mer och mer. Jag spritar händerna. Jag undviker spårvagnar och går längre inte in på dagis. Om någon hostar eller nyser ryggar jag tillbaka. Om det så är mina egna barn. Hur hemskt är inte det? Men jag har inte råd att få en infektion. Jag får inte bli sjuk nu. Det skulle kunna ge förödande konsevenser. Att skjuta på cytostatikabehandlingen på grund av att jag är dålig skulle kunna innebära att cancern kommer igen. Får jag en förkylning kan den lätt leda till lunginflammation. Eller hjärnhinneinflammation. Båda två livsfarliga för mig i dagsläget. Samtidigt behöver jag vara ute. Min hjärna behöver få stimulans. Jag sover några timmar dagtid och samlar kraft för att kunna busa med barnen. Ladda batterierna.  Jaga barnen runt gården… Fylla lungorna med luft och deras ljuvliga energi. Bästa medicinen.

IMG_4022

Marängsviss for the world!

Annonser

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Jacob Karström
  Sep 23, 2013 @ 12:23:08

  Hej, skönt att höra att du håller modet uppe. Ut i friska luften och njut av solen! Och sådana viktiga saker som marängsviss! Det var alldeles för länge sedan jag smaskade i mig det..;) Vi ses!
  Kram Jacob

  Svara

 2. Jacob Karström
  Sep 23, 2013 @ 12:23:57

  Och lycka till med plåtningen!

  Svara

 3. Charlotta Danielsson
  Sep 24, 2013 @ 14:05:30

  Kramar till Dig, kämpande moder och kvinna. Vi tänker mycket på dig. Starka varma kramar från Gotland.

  Svara

 4. Marita Ahlkvist
  Sep 26, 2013 @ 16:48:01

  Maj, Maj underbara Maj!!! Du är en fantastisk kvinna! Tusen tusen styrkekramar Marita
  PS. L har åkt hem. Kan hjälpa till på söndag och ev måndag. Hörs!

  Svara

 5. Ulrica
  Sep 28, 2013 @ 22:47:48

  Stor kram till dig från mig. Ulrica Växjö

  Svara

 6. eva
  Okt 04, 2013 @ 23:11:14

  Márta har skickat fina bilder på 2 åringen, så söt och härlig kille !!Grattis och lycka till, Många styrkekramar!!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: