Visst är det skönt att göra ingenting…

…och sedan vila lite.

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Jag har de senaste veckorna hamnat i en slags Zombiemood. Jetlegs-jetty. Somnat med barnen, sovit tio timmar, morgonrush, lämnat på dagis, hem och sova igen, hämta på dagis, lägga barnen och mig själv några timmar senare. En inte helt stimulerande miljö. Inte mycket hjärnarbete förutom de underbart intensiva timmarna med barnen. Men ändå, ingen vuxenstimulans. Sömnig och uttråkad har jag lufsat mig genom dygnen. I bästa fall har jag lyckats luncha med god vän. När jag förra veckan träffade min onkolog berättade jag om tröttheten och hon sa, det föga uppmuntrande, att det visst är bra att vila men mindre sömnig kommer jag inte att bli. Sedan klämde hon på mitt sjuka bröst och sa att tumören är ca 10 mm nu (45 mm i juli, 19 mm i september). Hurra!

Hon sa också att mina bröst är fasta och då blev jag både glad o ledsen. Samtidigt liksom. En bröstcanceronkolog måste vet vad hon pratar om vad gäller olika bröstfastheter. Och så är det just bröstet som ska ryka. Operationsdatumet rycker närmre och det är svårt att förbereda sig mentalt på det brutala som kommer att ske. Så klart jag vill ha det överstökat. Jag är enormt nyfiken på vad de kommer att hitta. Hoppas att det är det absolut minimala. Bara en skrumpnad, död tumörskrutt och inget mer. Men först blir det sista cytostatikan. Imorgon kl 13.00. En resa i bergodalbana genom helvetesbiverkningarna väntar och, tillskillnad från första dosens biverkningar, håller de inte i sig en vecka utan tre. Ett år (!) tar det innan kroppen är helt återställd efter allt gift de har pumpat i mig.

Å andra sidan är jag tacksam och väl medveten om att det finns så många bra mediciner idag. De räddar ju faktiskt mitt liv. Förlänger det förhoppningsvis så pass att jag kan vara med om Adams pensionering om 63 år, hehehe!

En sak jag längtar efter att försjunka mig en bok. Jo ja, det finns mycket annat jag längtar efter också;  resa, resa, resa, en juste musikanläggning, återvända till jobbet eller varför inte en ljusblå Fiat 500 och framför allt att bli fri från sjukdomen… men under tiden hade det varit så härligt att bara försvinna in i en bok. De senaste två åren har jag lyckats läsa en, Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret och försvann. Jag skrattade oavbrutet och förundrades det smått geniala upplägget. Förr läste jag någon bok i månaden i snitt. Nu somnar jag eller så så kan jag inte koncentrera mig. Det ska bli ändring på det. Jag ska ta mig för att läsa två böcker som en vän har skrivt. En tysk kriminalserie som blivit säljsuccé skriven av en småländsk tjej med tysk pojkvän. Hur coolt som helst. Måste tillägga stt huvudrollsinnehaverskans mulliga och glada småbarnsmamma är döpt efter mig. Och för er som inte vet; kriminalare läses alltid bäst på tyska. Det blir så skönt autentiskt då. Här finns (tysk) information om böckerna jag ämnar läsa >>

AMOR

Milano 2008. En av många favoriter i Italien.

Annonser

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ewa
  Okt 22, 2013 @ 22:54:01

  Äntligen sista behandlingen! Även om det är tufft så är det ändå den sista Maj, det är en härlig känsla. Operationen kommer gå bra, det är en baggis i jämförelse och det är säkert bara ett litet skrutt kvar, det är jag övertygad om. Tycker du är fantastisk som orkar med det du gör. För även om barnen är det bästa man har så är det ändå rätt krävande. Hoppas sista omgången inte blir för tung.
  Kämpekramar.

  Svara

 2. Karin
  Okt 22, 2013 @ 22:55:14

  Operationen kommer att gå bra Maj, det var mycket lättare än vad jag trodde, känns också som en sån lättnad att slippa bära runt på ”skiten”. Ja det där med böcker, från att ha varit storkonsument har knappt lyckats ta mig igenom en enda…så det ser jag också fram emot.
  Kram och lycka till med sista behandlingen

  Svara

  • majstory
   Okt 24, 2013 @ 11:17:44

   Tack rara, känns skönt att så många tycker att operationen är en piece of cake efter cyton som verkligen är vidrighet utdragen i månaders plåga. Nu kör vi så det ryker!

   Svara

 3. Emilia Åhfelt Dimitriadis
  Okt 26, 2013 @ 21:57:48

  Hej Maj!

  Ville bara skicka en hälsning och en kram. Du är så stark och jag beundrar det. Tack för en trevlig promenad härom dagen, den gör jag gärna om (nästa vecka?)
  Ta hand om dig! Kram Emilia

  Svara

 4. eva
  Nov 03, 2013 @ 18:53:08

  Min kollega blev av med den ena för 12 år sedan, nu tog de den andra. Hon
  är så……lättad. Det är över, det gick bra för henne, det har inte spritt sig, tumören var ”bara” i bröstet. Fel a fejjel Maja drága!!

  Svara

 5. Emilia Åhfelt Dimitriadis
  Nov 03, 2013 @ 19:37:42

  Maj, STORT lycka till imorgon! Verkligen bra nyheter att det är sista behandlingen och framförallt att tumören har krympt!

  Jag hoppas du hade fina dagar hos föräldrarna. Hör av dig om du vill ha fika eller ta en promenad! Kram

  Svara

 6. Sofie Alvarssob
  Nov 10, 2013 @ 23:09:09

  Lånar gärna de tyska böckerna av dig någon gång. Om jag inte får tag på dem själv någonstans. Vid lämpligt tillfälle kan du och jag sitta framför brasan på Björkö och bara njuta av varsin god bok. Kramar Sofie

  Svara

 7. Sibylla
  Nov 14, 2013 @ 12:42:34

  Dolce far niente (konsten att göra ingenting), är något som vi alla borde göra lite då och då. Är man sjukskriven så är det tyvärr även en nödvändighet av förekommen anledning. Jag tycker att det är strongt av dig att orka med barn
  Jag hoppas att sista behandlingen var uthärdlig. Och tro det eller ej, men bröstoperationen kommer du se som en ofattbar lättnad och du kommer att må jättebra efteråt.
  Kramar från Sibylla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: