Strålande tider!

Äntligen börjar jag se slutet på tortyrtunneln. Håret har börjat växa och jag har gått från att se ut som en hårig rumpa via monchichi look-a-like till Sinead O’Conner. Det känns mycket bätte än vad det ser ut… men det börjar helt klart arta sig. Dagarna går i ett jämt tempo med dagliga besök på Sahlgrenska Sjukhuset där jag blir strålad varje dag, måndag till fredag. En procedur som tar en kvart. Själva strålningen bara ett par minuter och inställning samt på och avklädning upptar resten av tiden. Jag cyklar de flesta dagarna och njuter av att kroppen känns starkare och starkare. Ljuvligt!

Förutom näsblod så krampar fötterna och de känns som betongklumpar på kvällarna. Ibland speedar hjärnan när jag lägger mig. Det är antagligen mitt undermedvetna som får frispel. Försöker att koppla av med en bok men ibland blir det en tablett. Mot oro. Smärta. Eller mot sömnlöshet  – fast efter den gången jag likt en sömndrucken Frankenstein stapplade efter yrvaken Adam någon gång efter midnatt undviker jag det sistnämnda och försöker sova ikapp dagen efter istället. Adam, ja, haha! Min urstarke och supergosiga tvååring har börjat tala långa haranger efter en sen start. Underbart! ”Adam Bebäbäää” (Wedenberg) förkunnar han stolt att han heter och när jag hostar poängterar han snabbt ”mamma, handen – munnen!” Häromkvällen skulle mormor natta honom. En timmes lång monolog hördes från barnens busrum. Adam redogörde i ett icke sinnande flöde av ord. Min mamma kom ut efter en och en halv timme med håret ståendes rätt upp och ett stort leende på läpparna. Han hade återgivit hela Askungen som han hade sett tidigare den dagen.

Alma har nu fyllt fyra och är helt plötsligt vuxen. ”Mamma, snart är jag 18 år och då får köra bil och handla på internet.” Jahapp. Hon har mycket bättre koll på vad saker ligger än jag och både ungerskan och engelskan flyter på jättebra. Wendel och jag bara lutar oss tillbaka och låter oss imponeras. Fast det viktigaste är dock att hon är en glad tös och en bra kamrat. Allt annat kan man träna upp. Adam är en oerhört omtänksam kille med massa kärlek och med lite mer drama än stora syster. Saker flyger när det inte blir som han vill. Alternativt slänger han sig vrålandes på golvet. Annars är brottning och klättring fortfarande en stark sida. Femåringar har blivit nedbrottade i höst och på förskolan är han tveklöst den starkaste i gruppen. Men för det mesta är han en nöjd kille som sjunger, pratar, leker med dockor, serverar kaffe med mjölk samt kör runt med allt som har hjul på.

Julen tillbringades i Växjö hos mina föräldrar. En skön, avkopplad tillvaro med bröder, kusin Ludde och min svägerska Malin. Därtill en superskön tomte och oändligt med omslagspapper som yrde runt medan barnen energiskt öppnade sina paket. Min största gåva var det som min bror Henry klädde i ord där i köket på julafton. Helt plötsligt låste han mig med blicken och sa med ett stort leende samtidigt som ögonen förblev allvarliga ”Ja djävlar vad härligt att fira julen i Växjö istället för att stå och huttra på en kyrkogård i Göteborg!”

bild-49

Växjöjul – hurra!

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Marita Ahlkvist
  Jan 07, 2014 @ 19:19:49

  Åååhhh, Maj!!! Sååå helt fantastiskt underbart!!! Har inte sett er på ett bra tag och saknar er!!! Vi får hoppas på lite bättre väder och att vi då kanske ses på gården… Massa massa kramar
  Marita

  Svara

 2. Karin
  Jan 07, 2014 @ 20:38:29

  Härliga Maj, underbart att läsa att du verkar vara på väg ut på den rätta sidan. Dina barn är nästan som mina var första gången jag var sjuk och det är en underbar ålder och jag förstår om de håller dig lycklig. Det är en otroligt underlig resa några av oss gått igenom och jag gläds med dig så oerhört att du kommit så långt. Att frisyren börjar arta sig är ju inte heller fy skam, idag var det någon som sa, men du ser ju nästan ut som om du valt att ha håret så kort…det kändes bra!
  Stor kram
  Karin

  Svara

 3. Agnes
  Jan 09, 2014 @ 00:30:47

  Va härlig att du mår bättre varje dag! Du har styrka och får mer och mer 🙂
  Vi håller tummarna!

  Svara

 4. Marja
  Jan 09, 2014 @ 20:55:55

  du är en skitsnygg Sinead O´Connor…..det tyckte jag redan när jag såg din första snagg

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: