Färre gäspningar och mer kärlek!

Jag såg på nyheterna igår. Det tillhör inte vanligheten nu för tiden. För oss är det Bolibompa som regerar om tv-n överhuvudtaget är påslagen på morgonen. På Bolibompa glädjer jag mig alltid åt inslaget ”dagens grattis” där jag tydligt får reda på vilken dag i veckan det är och vem som har namnsdag. Fantastiskt bra tjänst.

Vad olikt mitt liv är nu mot förr! Inte uteslutande negativt hela vägen. Men annorlunda. Träning flera gånger i veckan har byts ut mot att jaga mina underbara barn. Kalender fullspäckad med jobbmöten utbytt mot sjukhusbesök och att försöka sova ikapp dagtid. Gosiga nattningar istället för mediamingel. Det som är oförändrat är att jag inte hinner umgås med mina vänner så mycket som jag vill. Men jag vet att de finns där och det är skönt. Det känns även skönt att jag är på banan igen. Inte riktigt där än, det måste få ta sin tid, men lockelsen av att återvända och låta mig uppslukas av jobb samt en och annan after work finns där. Men inte riktigt än. Min själ är slutkörd och behöver byggas upp. Så känns det. Avundsjukt lyssnar jag på vänners nya, spännande jobbprojekt samtidigt som jag kväver en gäspning. Inte för att det är tråkigt. Tvärtom. Efter allt pillertrillande, giftcocktails och mental tortyr är jag bara så trött. På en pigg dag går det två i koma. Jag är så trött på att vara trött.

Återigen plockar mina goa ungar upp mig. De bryr sig vare sig om kvävda gäspningar eller sömndrucken blick. Låt mig beskriva en söndagseftermiddag. Jag duschar Adam efter avlägsnandet av en, minst sagt, läskig blöja. ”Ouuuuujdå…” hörs Alma utropa i hallen där hon just råkat spilla ganska mycket mjölk som hon hade upphällt i ett glas. Jag drar snabbt på Adam en tröja och låter honom lufta de nedra regionerna. Medan jag torkar upp mjölken (handuk som föses runt av fotvarianten) ringer Wendel. Jag går in i vardagsrummet för att främja mig från barnens tjoande i köket där de nu sitter och ritar. Efter några minuter kommer Alma med en sött rynkad panna: ”Mamma, kan du säga till Adam att det inte är fräscht att kissa på köksbordet!” Jahapp. Adam transporteras förtjust skrattandes raka vägen till badkaret igen. ”Mamma inte lässsssen…” förkunnar han nöjt. Mamma aaaaaaaaaaaaarg.” Jag börjar rengöra, skrubba och desinfektera i köket medan jag hör Adam glatt sjunga ‘Old McDonald had a farm…’ inne i badkaret. Eller? Nej det låter inte som han är i badrummet längre. Med långa kliv och nu (lite mer än lätt) irriterad följer jag hans stämma. Bockarna Bruse sjunger han nu. Sittandes på vår dubbelsäng med en öppnad handkrämstub i handen och med kräm lite överallt på överkastet. Ge. Mig. Kraft.

devilAlma

Devil in disguise…

För övrigt så förstår jag inte riktigt varför människor som utan empati och någon form av öppenhet för kulturer, etnisk tillhörighet eller sexuell läggning går under benämningen fobiker. Homofob till exempel. Jag trodde Fobi var en diagnos. På Wikipedias sida står bland annat så här:

”Fobier sorteras kliniskt in under ångestsyndrom, som alla karakteriseras av starka ångestupplevelser som orsakar lidande och i något avseende förhindrar ett normalt fungerande liv. Fobier kan idag behandlas effektivt, bland annat genom kognitiv beteendeterapi

Se där Putin. Lite kognitiv beteendeterapi på dig och de dina kanske? Nej, tyvärr. Men vad underbart det vore om dessa inskränkta människorna kunde se skönheten i olikheter. Att omfamna istället för att exkludera. Att respektera istället för att hata. Det är min önskan. Amen.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Ingela
  Feb 11, 2014 @ 17:29:56

  Ler när jag läser hur era söndagar brukar vara Maj. Jag känner verkligen igen mig och man känner verkligen att man lever! Och det är så härligt 🙂
  Det glädjer mig att du är på bättringsvägen!
  Stora kramar Maj och jag skulle tycka det vore trevligt med en fika när du har ork och lust 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: